Exterior View of Tulane Campus Dining Commons
[vc_row][vc_column][vc_column_text]

The Commons at Tulane University

[/vc_column_text][vc_separator color=”blue” border_width=”2″][/vc_column][/vc_row][vc_row padding_top=”10″ padding_bottom=”10″][vc_column width=”1/4″ css=”.vc_custom_1423780660196{margin-bottom: 20px !important;}”][wpc_custom_heading heading=”Project Description” colored_line=”yes” size=”medium”][vc_column_text]Client: Tulane University Location: New Orleans, LA Architect: Weissman Fredi Waggonner & Ball Architects[/vc_column_text][/vc_column] [vc_column width=”3/4″][wpc_custom_heading heading=”The Project” colored_line=”yes” size=”medium”] [vc_column_text] Broadmoor’s additional work for the all new Tulane Campus Dining Commons was consistent with and complimented the original building delivery our team provided Tulane in 2017 – for the university’s Goldring-Woldenberg Business Complex. The new construction of the three-story 77,000-Sqft building houses a state-of-the-art dining facility and is also the home for the Newcomb College Institute. With complex site logistics, and a custom curtainwall made-up of over 1,500 pieces of glass, the project team maintained a focus on safety, as the adjacent buildings and quad were operational for the duration of this project. Broadmoor eliminated disruptions to the operating campus, and turned the project over on-time.
Broadmoor, as the project’s CM@R, was tasked with maintaining the project’s budget and fast-paced schedule, while providing value engineering options that did not compromise any of the design-intent. Broadmoor proposed several cost and schedule saving options – most notably our constructability review of the structural steel erection -which proposed alternate steel design options which eliminated need for the tower crane for the project and eliminated several steel members that carried a six-month lead-time.
Broadmoor is proud of the work we have completed for this esteemed institution. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator color=”blue” border_width=”2″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]