Mercedes Benz Superdome Video Boards

Superdome Endzone Video Boards

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Mercedes-Benz Superdome Endzone Videoboards

[/vc_column_text][vc_separator color=”blue” border_width=”2″][/vc_column][/vc_row][vc_row padding_top=”10″ padding_bottom=”10″][vc_column width=”1/4″ css=”.vc_custom_1423780660196{margin-bottom: 20px !important;}”][wpc_custom_heading heading=”Project Description” colored_line=”yes” size=”medium”][vc_column_text]Client: Louisiana Stadium and Exhibition District
Owner’s Rep: The Tobler Company
Location: New Orleans, LA
Architect: Trahan Architects
Date of Completion: August 2016

 

Winner of the 2016 ABC Pyramid
Award for Excellence in Construction
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”3/4″][wpc_custom_heading heading=”The Project” colored_line=”yes” size=”medium”][vc_column_text]The Mercedes-Benz Superdome in New Orleans chose to undertake several upgrades and renovations before the opening of the 2016 football season.  New high-definition end zone video boards were installed to enhance the viewing experience of the fans, and to keep the competitive edge among other major entertainment venues across the country.  The new video boards span 352-feet wide by 40-feet high, ranking among the largest in the National Football League.  In order to facilitate safe installations at a location 200’ over the stadium seating, scaffolding was built along the entire span of the video boards, allowing for maneuvering of personnel and equipment.  The North and South End Zone Video Systems were erected in tandem at opposite sides of the arena using a custom ladder system eliminating the need for a crane.  This process was a prime example of our implementation of “Lean” tools and practices, by eliminating waste, we weer able to remove the multiple mobilization and demobilizations that would have occurred if a floor crane would have been used, saving not only time, but millions of dollars in cost associated with the crane.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Broadmoor’s strategic scheduling, efficient planning, and innovative use of the GEDA Lift System resulted in an early completion despite the major obstacle of working around a strict schedule of pre-season games and concerts events.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator color=”blue” border_width=”2″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://youtu.be/EGDbvgpBRfg”][/vc_column][/vc_row]

Saenger Theater New Orleans Seating

Saenger Theater

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Saenger Theatre

[/vc_column_text][vc_separator color=”blue” border_width=”2″][/vc_column][/vc_row][vc_row padding_top=”10″ padding_bottom=”10″][vc_column width=”1/4″ css=”.vc_custom_1423780660196{margin-bottom: 20px !important;}”][wpc_custom_heading heading=”Project Description” colored_line=”yes” size=”medium”][vc_column_text]Client: Canal Street Development Corporation
Location: New Orleans, LA
Architect: Martinez + Johnson Architecture
Date of Completion: September 2013[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”3/4″][wpc_custom_heading heading=”The Project” colored_line=”yes” size=”medium”][vc_column_text]The Saenger Theatre in New Orleans opened in 1927 as a much-acclaimed movie palace and vaudeville theater.  Today, it is still noted among theater and architectural historians nationally as a scarce, surviving example of Atmospheric Theater Design from that era. The theater was severely damaged in Hurricane Katrina in 2005, and remained closed as a result for several years.  In 2010 through a partnership between the City of New Orleans and a private development firm, Broadmoor was selected to complete the extensive restoration of this important community landmark.

This historic theater consists of an auditorium seating approximately 2,800 patrons in a replicated Venetian Renaissance Piazza, with ornately decorated lobbies, entrance arcades, and basement support spaces.  To meet the demands of today’s sophisticated theater productions, a larger stage and higher fly loft were added, along with upgraded back-of-house facilities.  Broadmoor salvaged the original stage house and constructed an expanded concrete and steel structure, consisting of a full basement, new stage floor, and a 5-floor support tower.  In the auditorium, the balcony seating tiers were reconfigured to improve patron sight lines for the expanded stage.  Modifications performed throughout the building brought the major public facility into compliance with updated building codes. An adjacent four story historic building of the same era, originally built as a hotel, was also restored to house additional building amenities.

The facility ultimately re-opened to broad acclaim in September of 2013, ready to once again meet the demands of a wide range of entertainment including full Broadway productions for the City of New Orleans.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator color=”blue” border_width=”2″][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]